Strony

sobota, 27 czerwca 2015

przyprawy - KOCIOŁEK SMAKÓW.PL





Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty

Bigos jest tradycyjną potrawą kuchni polskiej, zawiera kapustę kiszoną, mięsa oraz wędliny a także grzyby. Przyprawę do bigosu najlepiej dodać w trakcie gotowania potrawy, aby podkreślić jej aromat. Przyprawa nadaje się również do zupy kapuśniak, ponieważ zawiera składniki podkreślające smak kapusty jak kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Przyprawa do kurczaka z rożna, grilla oraz pieczonego

Przyprawa idealna do wykonania marynaty, aby otrzymać smak popularnego kurczaka pieczonego oraz z rożna. Mięso najlepiej nacierać kilka godzin przed pieczeniem lub zostawić takie na kilka godzin w lodówce, aby mięso nabrało smaku. Przyprawa nadaje również złocistego koloru oraz niepowtarzalnego aromatu.



Przyprawa orientalna sprawdzi się do wszelkich dań z kurczakiem, które będą aromatyczne oraz z orientalnym charakterem. W składzie zawiera różne rodzaje papryki, imbir a także przyprawy orientalne jak goździk czy cynamon.


Przyprawa kebab-gyros

Przyprawa do marynowania mięsa dzięki której wykonamy potrawę a la kebab lub gyros. Są to dania kuchni arabskiej, tureckiej oraz greckiej – charakteryzują się mocnym i intensywnym smakiem oraz aromatem. W składzie przyprawy znajdziemy paprykę, pieprz, majeranek a także czosnek oraz cebulę.

Przyprawa do grilla i szaszłyków

Przyprawa do grilla sprawdzi się do pieczonych mięs, ryb oraz szaszłyków. Mięsa najlepiej natrzeć przyprawą kilka godzin przed pieczeniem. W swoim składzie zawiera paprykę, pieprz, cebulę, kolendrę, jałowiec, bazylię, majeranek oraz sól.


Przyprawa do dań z fasoli

Bardzo ciekawa i nietuzinkowa kompozycja przypraw, nadaje się do np. fasolki po bretońsku lub sałatek z fasolą. W swoim składzie zawiera paprykę, czosnek, cebulę, marchew czy pasternak.

 zapraszam na stronę KOCIOŁEK SMAKÓW

3 komentarze:

  1. Uwielbiam, u mnie dziś recenzja przyprawy orientalnej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam przyprawy
    http://fashionbyalexandra1999.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń