Strony

piątek, 15 kwietnia 2016

Barbara Simonsohn - Nasiona chia

Barbara Simonsohn to dietetyczka i propagatorka idei zdrowego i naturalnego jedzenia, a także właściwości pokarmów, które wspomagają leczenie (poprzednio opisywałam wam jej książkę na temat stosowania soku z jęczmienia).




Tym razem postanowiłam przeczytać książkę na temat popularnych ostatnio nasion chia, które jak się okazuje, wzmacniają układ odpornościowy człowieka, niwelują zbyt wysokie ryzyko chorób kążenia oraz mają pozytywny wpływ na proces odchudzania.

 Ich właściwości są znane już od czasów Azteków ponieważ zawierają przeciwutleniacze, białka, błonniki, kwasy tłuszczowe omega oraz wiele składników mineralnych, które wspomagają zdrowe żywienie oraz korzystnie wpływają na organizm.

W książce znajdziemy szczegółowe przedstawienie oraz historię zastosowania nasion chia na upływie wieków, jak i odniesienia do obecnego trybu życia jak i również zastosowania nasion chia i zwierzat. Cenną wskazówką będzie wiele przepisów na zdrowe i pełnowartościowe przepisy z ich wykorzystaniem.


WYDAWNICTWO ASTROPSYCHOLOGII

WYDAWNICTWO VITAL

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz