Strony

piątek, 26 czerwca 2015

przyprawy - papryki ze sklepu KOCIOŁEK SMAKÓW.PL





Papryka chilli mielona 

Najostrzejsza przyprawa stosowana w kuchni. Odgrywa bardzo ważną rolę w kuchni meksykańskiej czy orientalnej – bardzo często wzbogaca dania tajlandzkie czy indonezyjskie.

 Oczyszcza organizm z toksyn oraz przyspiesza przemianę materii – dlatego ostre przyprawy zalecane są osobom dbającym o linię. Przyprawia się nią mięsa oraz ryby, curry, produkuje się z niej bardzo ostre sosy: chilli oraz tabasco.

Papryka słodka

Tradycyjna przyprawa o wszechstronnym użyciu – ma delikatny i subtelny smak. Nadaje potrawom ładnego koloru oraz podkreśla ich smak. Moja ulubiona przyprawa z której tworzę marynaty do mięs – wystarczy tylko oliwa z oliwek. Papryka słodka to idealny sposób na przyprawienie mięs, ryb, drobiu oraz sosów. 

Papryka chilli strąk

Bardzo estetycznie wyglądająca, idealna do zup i sosów oraz mięs – szczególnie do dekoracji dań


Papryka ostra

Niezastąpiona w potrawach kuchnii meksykańskiej. Bardzo wydajna przyprawa, gdyż należy dawać jej niewiele.

 zapraszam na stronę KOCIOŁEK SMAKÓW

1 komentarz:

  1. Bardzo polubiłam przyprawy z Kociołka Smaków, a papryki często używam do różnych potraw :)

    OdpowiedzUsuń