Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Bigos jest tradycyjną potrawą kuchni polskiej, zawiera
kapustę kiszoną, mięsa oraz wędliny a także grzyby. Przyprawę do bigosu
najlepiej dodać w trakcie gotowania potrawy, aby podkreślić jej aromat.
Przyprawa nadaje się również do zupy kapuśniak, ponieważ zawiera składniki
podkreślające smak kapusty jak kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Przyprawa do kurczaka z rożna, grilla oraz pieczonego
Przyprawa idealna do wykonania marynaty, aby otrzymać smak
popularnego kurczaka pieczonego oraz z rożna. Mięso najlepiej nacierać kilka
godzin przed pieczeniem lub zostawić takie na kilka godzin w lodówce, aby mięso
nabrało smaku. Przyprawa nadaje również złocistego koloru oraz niepowtarzalnego
aromatu.
Przyprawa orientalna sprawdzi się do wszelkich dań z
kurczakiem, które będą aromatyczne oraz z orientalnym charakterem. W składzie
zawiera różne rodzaje papryki, imbir a także przyprawy orientalne jak goździk
czy cynamon.
Przyprawa kebab-gyros
Przyprawa do marynowania mięsa dzięki której wykonamy
potrawę a la kebab lub gyros. Są to dania kuchni arabskiej, tureckiej oraz
greckiej – charakteryzują się mocnym i intensywnym smakiem oraz aromatem. W
składzie przyprawy znajdziemy paprykę, pieprz, majeranek a także czosnek oraz
cebulę.
Przyprawa do grilla i szaszłyków
Przyprawa do grilla sprawdzi się do pieczonych mięs, ryb oraz
szaszłyków. Mięsa najlepiej natrzeć przyprawą kilka godzin przed pieczeniem. W
swoim składzie zawiera paprykę, pieprz, cebulę, kolendrę, jałowiec, bazylię,
majeranek oraz sól.
Przyprawa do dań z fasoli
Bardzo ciekawa i nietuzinkowa kompozycja przypraw, nadaje
się do np. fasolki po bretońsku lub sałatek z fasolą. W swoim składzie zawiera
paprykę, czosnek, cebulę, marchew czy pasternak.
zapraszam na stronę KOCIOŁEK SMAKÓW
Uwielbiam, u mnie dziś recenzja przyprawy orientalnej :)
OdpowiedzUsuńSuper są te przyprawy :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam przyprawy
OdpowiedzUsuńhttp://fashionbyalexandra1999.blogspot.com/