Obserwatorzy

KOMENTARZE

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Zależy mi jednak, aby to była w pełni szczera opinia, a nie krótkie hasło "super blog", "fajna notka". Zostawcie adres swojego bloga, chętnie zajrzę. Będzie mi miło jak zaobserwujecie, ja również wtedy to zrobię. Tylko dajcie znać.
Jeśli masz pytanie albo oczekujesz porady zostaw komentarz - na pewno na niego odpowiem.

piątek, 26 czerwca 2015

przyprawy - papryki ze sklepu KOCIOŁEK SMAKÓW.PL





Papryka chilli mielona 

Najostrzejsza przyprawa stosowana w kuchni. Odgrywa bardzo ważną rolę w kuchni meksykańskiej czy orientalnej – bardzo często wzbogaca dania tajlandzkie czy indonezyjskie.

 Oczyszcza organizm z toksyn oraz przyspiesza przemianę materii – dlatego ostre przyprawy zalecane są osobom dbającym o linię. Przyprawia się nią mięsa oraz ryby, curry, produkuje się z niej bardzo ostre sosy: chilli oraz tabasco.

Papryka słodka

Tradycyjna przyprawa o wszechstronnym użyciu – ma delikatny i subtelny smak. Nadaje potrawom ładnego koloru oraz podkreśla ich smak. Moja ulubiona przyprawa z której tworzę marynaty do mięs – wystarczy tylko oliwa z oliwek. Papryka słodka to idealny sposób na przyprawienie mięs, ryb, drobiu oraz sosów. 

Papryka chilli strąk

Bardzo estetycznie wyglądająca, idealna do zup i sosów oraz mięs – szczególnie do dekoracji dań


Papryka ostra

Niezastąpiona w potrawach kuchnii meksykańskiej. Bardzo wydajna przyprawa, gdyż należy dawać jej niewiele.

 zapraszam na stronę KOCIOŁEK SMAKÓW

1 komentarz:

  1. Bardzo polubiłam przyprawy z Kociołka Smaków, a papryki często używam do różnych potraw :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...